CC De Borre

LABO CURIEUS & ANJE CLAEYS

Boze wolf EXPO


Boze Wolf festival expo

Het wordt stilaan een traditie: in maart stellen we met veel plezier de creativiteit van kinderen tentoon. Ook dit jaar creëren we n.a.v. het BOZE WOLF-festival een unieke dubbeltentoonstelling met werkjes van de (aller)kleinsten. 

Enerzijds presenteren we de resultaten van de scholenworkshops ‘Dierenfestijn’ door Labo Curieus. Wat kruipt er door de struiken? Een woud vol griezelmonsters. Met gips, karton, krantenpapier en papier maché maakten meer dan 400 kinderen uit de 2de graad griezelhoofden. Hun tijgerolifanten en mierenzebra’s moet je komen bekijken! 

Anderzijds is er de bijzondere samenwerking tussen kunstenaar Anje Claeys en de tweede kleuterklas van De Kinderberg. Tijdens een driedaagse grafiekworkshop leerden de kinderen de beginselen van monotype en maakten ze zelf afdrukken met een drukpers. De tekeningen en afdrukken van de kleuters, dienden op hun beurt als bouwstenen voor een creatief proces door Anje. Ze vertrok uit de tekening van een kind, voegde er lijnen en vlakken aan toe en liet zo prachtige etsen ontstaan. Een cocreatie om trots op te zijn. 

Wees van harte welkom op de vernissage op woensdag 15 maart 2017 om 16.00 u in de borre, met een toespraak van schepen van cultuur 
Cil Cuypers.