CC De Borre

MOODY BLUE PRODUCTIONS

Armand

Tickets

theater

“Als Armand een Amerikaan was geweest, hadden ze zijn verhaal al zes keer verfilmd.”

Armand Swartenbroeks (°1892) was dé Belgische topvoetballer in een tijd waarin nog geen sprake was van professionele sportbeoefening. Hij combineerde zijn sportcarrière met een eigen dokterspraktijk, een politieke carrière en zijn inzet als frontarts tijdens de twee Wereldoorlogen. Deze unieke combinatie maakt dat Armands leven model staat voor een verhaal vol naastenliefde en hoop. Bovendien is hij (sorry Romelu, Kevin en Eden) met voorsprong de belangrijkste Rode Duivel ooit. Ons nationale elftal dankt haar bijnaam aan Armand.

Kevin Van Doorslaer kruipt in de huid van Armand Swartenbroeks en reist terug in de tijd om unieke herinneringen op te rakelen. Voetballen vliegen je om de oren en dankzij de videoprojectie beleef je alles alsof je aan de zijlijn staat van het voetbalveld, in Armands dokterskabinet of aan het front tijdens WOI.


van en met Moody Blue Productions (productie), Dirk Dobbeleers & Marc Hendrickx (tekst), Kevin Van Doorslaer (spel), Yoeri Lewijze (regie), Sam Brosens (regieassistentie)