CC De Borre

CC OP TROT

Stoepkunst door Wietse Palmans

Jong en oud kent krijtjes in alle kleuren. Je hebt ze misschien al gebruikt op een (school)bord, om een hinkelpad te tekenen of een mooie stoeptekening. Cc de borre laat kunstenaar Wietse Palmans deze week een kunstige krijttekening maken op acht bijzondere plaatsen in Bierbeek. Vier locaties kozen we om de Bierbeekse scholen en kinderen een hart onder de riem te steken bij hun heropstart. De andere vier houden we nog even geheim. Vind jij ze allemaal? Tag ons in je foto's op facebook en instagram: @ccdeborre en #ccdeborreoptrot.

Wietse zijn inspiratie? Een vleermuis wordt als mogelijke oorzaak van Corona gezien. Daarom vond Wietse het interessant om eens in omgekeerde richting te denken. De dieren die hij afbeeldt zijn uitgestorven en dit door toedoen van de mens. Graag brengt Wietse een ode aan deze bijzondere diersoorten. Ze komen voor even terug tot leven vlakbij u in de buurt!

Wie weet inspireren deze tekeningen de kinderen (en volwassenen?) om zelf aan de slag te gaan en iets kunstzinnigs te tekenen op de speelplaats of bij je thuis op de oprit of het terras? Wij zijn alvast benieuwd!