CC De Borre

COLLECTIEF FIAT

POBRE POLLO

volzet

scholen 5de leerjaar 6de leerjaar

Op een plek waar de gebraden kiekens de deur uitvliegen, leren een jongen die uit het nest is gevallen en een meisje dat vastzit in een gouden kooi elkaar kennen. De ene zwerft al jaren door de mallemolen van pleegzorg, de ander heeft een schijnbaar perfect gezin.

Beiden worden ze door hun primaire verzorgers aan hun lot overgelaten en beiden vinden ze dat ze veel hebben om over te klagen. Ondanks hun oorspronkelijke afgunst ontwikkelen de twee een innig kameraadschap en beseffen ze dat het leven voor niemand op rolletjes loopt. Ze sluiten een pact dat hen geen windeieren zal leggen.

‘Pobre Pollo’ geeft als muzikaal coming of age verhaal inzicht in de moeilijkheden van volwassen worden en het ontwikkelen van een eigen identiteit. Heeft hoe we als ei worden uitgebroed invloed op hoe we ons als kip gedragen?


van en met: Tom Viaene en Anke Jochems (concept, tekst, spel en muziek), Steven Beersmans (coaching), Amber De Saeger (kostuums), Gilles Pollak (lichtontwerp), Wannes Verhees (decor), Piet Van Dycke (choreografisch advies), Wannes Cré (promobeeld), Rudi Schuerewegen (scènefoto’s), met dank aan c o r s o, kunstZ, CC Sint-Niklaas en met de steun van Stad Antwerpen en Sabam for Culture