CC De Borre

EXPO 40 JAAR CC DE BORRE


40 jaar expo

Met een overzichtstentoonstelling blikken we terug op vier decennia culturele werking voor Bierbeek en ver daarbuiten. We illustreren de impact van cc de borre gedurende 40 jaar op het vlak van programmering, infrastructuur, en vooral van samenwerking. Dit komt tot uiting in unieke projecten zoals Bierbeek Plage, BijZONdere Dag en Op Maat, Blindelings, Bericht aan de Bevolking, Dovemansoren, familiefestivals zoals Boze Wolf, Forestival en Zomer op straat in openlucht, Het Grensgeval in de buurgemeenten, de Kunstroutes in Korbeek-Lo, Opvelp, Lovenjoel en Bierbeek, Palais Nostalgique in de spiegeltent, Steenwegen op een autovrije Tiende steenweg, Te Gek?! en zoveel meer.

Allemaal hebben ze één ding gemeen: we deden het nooit alleen, maar steeds met andere partners zoals de Bierbeekse scholen en instellingen, cultuurhuizen uit de regio en bovenal i.s.m. de talrijke verenigingen die sinds 1982 ‘den borre’ ook als hun ‘thuis’ zijn gaan beschouwen.

Verder focussen we op de vele artiesten uit binnen- en buitenland, de lesgevers, de kunstenaars, onze toeschouwers, deelnemers en bezoekers én onze vrijwilligers. Er is ook aandacht voor zij die de brede uitstraling van cc de borre mee hebben bepaald, maar er niet meer zijn. En voor zij die eind jaren ‘70 geloofden in de kracht van een groot cultuurcentrum in een ‘kleine’ landelijke gemeente.

Dit alles illustreren we met veel beeldmateriaal: foto’s uit de oude doos, filmpjes, videoreportages, affiches en zo veel meer. Het wordt een expo voor jong en oud met een ferme vleug nostalgie en een open blik op de toekomst.