CC De Borre

ACQUA ALTA

schilderijen en beelden van LAURENT REYPENS


expo

Laurent Reypens is gefascineerd door de eenvoud en de rust die uitgaat van alledaagse dingen. In zijn schilderijen en zijn beelden van brons, glas en polyester gebruikt hij steeds dezelfde kom van Royal Boch, de rode draad in heel zijn oeuvre. Het gaat echter niet om de kom an sich, wel om wat deze kommen in hun welbepaalde volgorde uitdrukken. Deze herhaling geeft zijn werken de nodige abstractie en dynamiek.

Laurent Reypens heeft verschillende solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland op zijn naam staan. Hij exposeert regelmatig op kunstbeurzen en in galeries in Zwitserland en Duitsland.Vorig jaar toonde hij bij de Norbertijnen in Averbode zijn persoonlijke visie op het ‘Laatste Avondmaal’ van Da Vinci in een symbolisch werk met een knipoog dat o.m. de vraag oproept: Wie zal er nu de afwas doen?

In 'Acqua Alta' behandelt hij de kommen als de waterlelies van Monet. Daarmee wil hij de aandacht vestigen op de gevolgen van de huidige waterproblematiek, een thema dat ook Bierbeek met haar zustergemeente Oña in Ecuador verbindt. Zo laat water via ‘Acqua Alta’ twee gezichten zien: het is niet alleen een bron van leven, maar ook een spiegel van de dood.