CC De Borre

Fonkelvogel vertelfestival

VERHALEN ZIJN MEER DAN... ER WAS EENS

Een goed verhaal is als een kameleon: het verandert voortdurend van kleur en vorm, maar de kern blijft. Ze geven aan jong en oud inzicht, troost, wijsheid, spanning en humor; verhalen laten dromen. 

Reeds zes jaar probeert Fonkelvogel, in samenwerking met cc de borre, de vertelkunst opnieuw een plaats te geven in de samenleving. We leven in een onrustige en verwarde wereld. Zekerheden gaan wankelen en een groeiende angst lijkt steeds vaker onze keuzes te bepalen. Daarom dit festival met verhalen die inzicht en inspiratie geven. En daar bovenop natuurlijk de ontmoeting: samen luisteren en genieten, met achteraf (bij een goed glas) de verhalen na de verhalen. Want de verhalen van gisteren maken de verhalen van morgen.

Wees welkom op het tweede Fonkelvogel Vertelfestival van donderdag 14 t.e.m. zaterdag 16 februari 2019. We openen op Valentijn met schitterende liefdesverhalen die bij de ene een blos op de wangen toveren en de andere in een vrolijke verwarring achterlaten. Op vrijdag 15 vertelt Welshman en wereldtopper Michael Harvey zijn stories in het Engels. Op zaterdag 16 worden muziek en woord prachtige luisterverhalen, zijn er spannende familiewandelingen en natuurlijk de geweldige farewellstories. De afsluiter is vurig en poëtisch.

 DONDERDAG 14, VRIJDAG 15 EN ZATERDAG 16 FEBRUARI 2019
 

alt

FONKELVOGEL: THE CELTIC STORYTELLER

door Michael Harvey

Vertelavond Fonkelvogelfestival
Michael Harvey is een grootmeester uit Wales, een échte wereldtopper. Hij is een specialist in de oude Keltische en Arthuriaanse verhalen uit het oude Cymru (zoals Wales vroeger werd genoemd). Hij put uit een omvangrijk arsenaal aan verhalen voor jong en oud.
Tickets
alt

FONKELVOGEL: PERZISCH BUFFET

door Tinne Cockx

Fonkelvogelfestival
Schuif op zaterdagavond mee aanhet Fonkelvogelbuffet en geniet van onze gerechten geïnspireerd door de verhalen van 1000-en-1 nacht. Het fonkelvogel-buffet brengt voor 15 euro koude en warme gerechten uit het Midden-Oosten.
Tickets

Praktisch

LOCATIE
cultuurcentrum de borre
Speelpleinstraat 10
3360 Bierbeek

Het cultuurcentrum van Bierbeek doet dienst als festivalcentrum. Alle vertellingen en workshops vinden plaats in lokalen van het cc. Ook de vertelwandelingen voor families zullen van hieruit vertrekken. Bij slecht weer biedt de borre een droog alternatief.

TICKETS
Vooraf reserveren is noodzakelijk! Tickets zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt. Bestel daarom nu je tickets via onze webwinkel, op het nummer 016 46 14 00 of kom even langs aan het onthaal van de borre. 

Fonkelvogel vertelfestival is een initiatief van
cultuurcentrum de borre en Schobbejak vzw

BLADER IN ONZE BROCHURE