CC De Borre

HET NIEUWSTEDELIJK

Gesprek met de regen

Tickets

theater

Een man en een vrouw verliezen hun dochter. Daags nadien krijgt de vrouw een aanbieding om in Singapore aan de slag te gaan als onderzoekster in de nanotechnologie. Ze besluiten te kiezen voor het leven, laten alles achter en verhuizen naar Azië. Tijdens wandelingen door de moessonregens meent de man zijn dochter op te merken. Hij ziet haar woorden in de regendruppels.

Om dit te visualiseren, bouwde Het Nieuwstedelijk i.s.m. het e-Media Research Lab van de KU Leuven een regenprinter die tekst laat regenen op het podium. Het project won de ‘Leuven MindGate Crossover Contest’. Een pakkende voorstelling over rouw en hoe daar mee om te gaan.


van en met Sara Vertongen en Tom Van Bauwel (spel), Stijn Devillé (tekst, regie), Els Theunis (dramaturgie), Gerrit Valckenaers, Geert Waegeman (muziek) en video (Walter Verdin) - i.s.m. e-Media Research Lab van de KU Leuven en ‘innovatieve partnerprojecten’, met de steun van het minister van cultuur, Tax Shelter van de Belgische federale overheid  en het Vlaams Fonds voor de Letteren