CC De Borre

ZOMERSHOT: EMILE VERSTRAETEN & ANDY WILLEMS

De Ideale Viool

Tickets

ZOMERSHOT muziek

Emile Verstraeten (viool/zang) neemt je mee in zijn zoektocht naar de ideale viool. Deze reis start vroeg in zijn kinderjaren in de platenkast van zijn vader en volgt een kronkelend pad met vele zijwegen. Waar de tocht start ligt dus vast. Waar ie eindigt? Dat is telkens weer een verrassing! Muzikale vriend Andy Willems (piano) reist mee. Hij heeft de kaart en GPS in handen en mag de koffers dragen. Emile en Andy spelen een gevarieerd, met humor doorspekt programma van klassieke muziek, pop, jazz, tango en nog een aantal stijlen die daar naast, tussen, boven of onder liggen.

Violist Emile Verstraeten is al lang geen onbekende meer in muziekland. Behalve als Ideale Man aan de zijde van Bart Peeters, deelde hij de voorbije jaren het podium met artiesten als Philip Catherine, Sioen, Flip Kowlier, Kommil Foo, Bjork… Emile is een totaalmuzikant: klassiek Geschoold, maar beïnvloed door de gipsy swing jazz en Hongaarse zigeunermuziek die hij van thuis uit meekreeg. Ook zijn muzikale idolen Michael Jackson, Stevie Wonder, Ray Charles, Chet Baker en violist Sandor Lakatos zorgen voor de nodige inspiratie bij het musiceren en componeren.

Pianist Andy Willems heeft een te grote liefde voor muziek om zich te laten vastpinnen op één bepaald genre. Na zijn klassieke conservatoriumopleiding bij Alan Weiss studeerde hij een tweede keer af als jazzpianist aan het Lemmensinstituut in Leuven. Je kan Andy dus aantreffen in klassieke ensembles maar evenzeer op een poppodium of jazzfestival.

De chemie tussen deze twee virtuozen levert niet alleen een muzikale topavond op, maar zorgt er ook voor dat u na de voorstelling gegarandeerd met een glimlach huiswaarts keert.


“Je hoort warme, speelse, melancholische, superswingende vrolijkheid ... Maar je hoort vooral een zanger die de fijnzinnigheid van zijn vioolspel ook in zijn strot kan leggen!" (Bart Peeters)