CC De Borre

GRIET DESUTTER & BRENT BEUKELAER

ELLA EN DE MIEREN

volzet

scholen 3de leerjaar 4de leerjaar

“Als ik mijn mama mis, leg ik een plaatje op met de muziek van Ella Fitzgerald. Skap, wabbe die doe, skiboe wa hee!!! Dat vond mijn mama zo mooi. Dan is mijn mama er weer. Dan voel ik haar grote vleugels rond mij. Dan hoor ik haar weer vertellen. Het verhaal over Ella en de mieren.”

Zoetie is een meisje dat, net als Ella Fitzgerald, haar mama verliest op jonge leeftijd. Om zichzelf te troosten legt ze de lievelingsplaatjes op van haar moeder: swingnummers en ballades van Ella Fitzgerald. Zo wekt ze zowel haar dansende mama als Ella Fitzgerald tot leven. De levens en gevoelens van het meisje en Ella vermengen. Elk hebben ze hun eigen verdriet en elk vinden ze veerkracht. Niet enkel herinneringen helpen daarbij, maar ook rituelen en bovenal muziek, dans en (imaginaire) vriendschap.

Ella en de mieren is een jazzy sprookje met veel muziek en dans over verlies en rouw, troost en veerkracht. Geïnspireerd op de muziek en het leven van Ella Fitzgerald, the first lady of song.

van en met: Griet Desutter (tekst, spel, dans), Brent Beukelaer (drums, gitaar, contrabas, zang), Walter Janssens (tekst, regie) en Kris Van Oudenhove (licht, scenografie)