CC De Borre

Kunst uit eigen dorp

Omdat er in groot Bierbeek verschillende mensen, in eigen huis, bezig waren met kunst, besliste het Davidsfonds om deze creatievelingen een platform aan te bieden. Zo werd in 2000 het initiatief ‘KUNST UIT EIGEN DORP’ geboren. Creatieve Bierbekenaren kregen eindelijk de mogelijkheid om hun resultaten te tonen aan het grote publiek. In 2004 sloegen het Davidsfonds en cc de borre de handen in mekaar en ontstond er een b(l)oeiende samenwerking. Ondertussen zijn ze reeds aan de 10de editie toe en is het aantal deelnemers alleen maar toegenomen.

Hou jij van schilderkunst of tekeningen, ben je eerder ondersteboven van grafiek of van Art Quilts of word je helemaal betoverd door indrukwekkende foto’s, keramiekbeelden en beeldhouwwerken? Breng dan zeker een bezoekje aan ‘Kunst uit eigen dorp’ en maak kennis met de kunstenaars.

VAN HARTE WELKOM!

Davidsfonds Bierbeek en cc de borre brengen 58 lokale kunstenaars samen in een unieke tentoonstelling

EXPO MET CULTUURCAFÉ
Dit keer presenteren 58 kunstenaars met veel overtuiging een selectie van hun werken. In alle ruimten, hoekjes en kantjes van de borre en de raadzaal van het gemeentehuis kan je de werken van de deelnemers aanschouwen en bewonderen. In de Pampa Mesa (eetzaal van het gemeentehuis) die voor deze gelegenheid wordt omgetoverd tot een waar cultuurcafé, kan jij je - bij een hapje en een drankje - wagen aan een gezellige ‘kunstbabbel’.

HOOP
Elke editie krijgen de kunstenaars de kans om deel te nemen aan een wedstrijd, dit geheel vrijblijvend. Zij worden uitgenodigd om één kunstwerk te maken rond een bepaald thema. Een jury beoordeelt deze werken en kent drie prijzen toe. Het thema van deze editie is ‘HOOP’.


PROGRAMMA

VRIJDAG 20 APRIL 2018
vernissage om 20.00 u
Aftrap met optreden van muziekband Féliz. 

ZATERDAG 21 APRIL 2018
vrij bezoek van 14.00 u tot 19.00 u

ZONDAG 22 APRIL 2018 
vrij bezoek van 11.00 u tot 17.00 u
Finissage om 16.00 u met prijsuitrijking wedstrijd HOOP,
muzikaal omkaderd door jazzband Spectrum


58 DEELNEMENDE KUNSTENAARS

Leentje Aelvoet, Michel Beken, Diane Bernaerts, Jo Breda, Hilde Bruyninckx, Laurence Collard, Luk Collet, Denise Couwenbergh, Any De Neef, Rose De Pauw ter nagedachtenis van Hub De Pauw, Patricia De Smet, André Dehuysser, Violette Demeester, Nicole Deputter, Eliane Emmerechts, Karin Ferfers, Yvette Freson, Monique Gilbert, Christiane Heijckers, Walter Helsen, Roger Hermans, Koen Heuts, Jeanneke Hofman, André Huybrechts, Magdalena Jegorow , Marieke Lenaerts, Ribana Mincu, Simonne Peeters, Claudine Rausch, Karel Rausch, Alexandra Razzhivinia, Jo Roels, Mieke Roels, Francine Rondou, Jan Smets, Stephane Soetaers, Davy Steckelbruck, Greta Steenbeek, Lotte Suvée, Josette Swinnen, Johan Tollet, Joost Tresignie, Jacques van Grimbergen, Tie Van Beselaere, Irene Vandenbempt,  Danny Vandenbosch, Andrea Vanderheyden, Emiel Vantongelen, Lieve Ver Poorten, Jani Verbeelen, Bea Verhooghe, Herman Verlinden, Jan Verlinden, Pol Verlinden, Wim Verlinden, Dirk Verschaeren, Karel Vidal en Brigitte Weise