CC De Borre

HETGEVOLG/B12VZW

Lost Boys

Tickets

theater

J.M. Barrie zal altijd bekend staan als de schrijver van Peter Pan. Tot aan zijn dood is hij aan het stuk blijven schaven. J.M. Barrie is Peter Pan, is Wendy, is de verloren jongen. Barrie wilde niet opgroeien, hij wilde in Neverland wonen. Hij verkoos fantasie boven de realiteit. En tegelijk ook niet. Eigenlijk was het enige wat hij echt wou: een gezin. Vader zijn. En een moeder hebben. Beminnen en beschermen. En bemind en beschermd worden. Maar zoals hij zelf schreef over zijn titelpersonage was dit “the one thing from which he will forever be barred”.

Kun je jezelf in fantasie verliezen? Is de realiteit sterker dan de verbeelding? Hebben we niet allemaal nood om af en toe weg te vluchten? Met het leven en werk van Barrie onder de arm, creëren vier jonge topacteurs een voorstelling over de (on)macht van verbeelding en (hopelijk) over een beetje troost.


van en met Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Meersman (spel) - Stefan Perceval (coaching) - i.s.m. samenwerking met Arenbergschouwburg, C-TAKT, ViaZuid