CC De Borre

JOHAN HELDENBERGH

MARX

uitverkocht

theater

Niemand minder dan Johan Heldenbergh kruipt in de huid van één van de meest invloedrijke denkers uit de geschiedenis: Karl Marx (1818-1883). Geen enkele filosoof heeft een grotere stempel op de wereldgeschiedenis gedrukt dan hij. Marx geldt als de belangrijkste denker van het socialisme en communisme. In deze theatermonoloog kijkt Marx terug op zijn bewogen leven en denken. Waarin heeft hij zich vergist? En waarin heeft hij gelijk gekregen? In welk opzicht is zijn filosofie vandaag nog steeds relevant en bevrijdend? In tijden van onzekerheid en groeiende ongelijkheid is dit stuk een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.

“Het scherpste politieke theater dat ik in tijden heb gezien. Confronterend en prikkelend. We gingen aangevuurd en gloedvol naar buiten.” (Filip Tielens, KLARA)


van en met Stefaan Van Brabandt (tekst, regie), Johan Heldenbergh (spel), Wannes Gyselinck (dramaturgie), een productie van De Verwondering en Het Zuidelijk Toneel in coproductie met Arenbergschouwburg Antwerpen, met de steun van het Vlaams Fonds der Letteren