CC De Borre

NIEUW LEVEN

Groepstentoonstelling met Annelien Feyaerts (papierkunst), Jaak Hillen (grote objecten in hout) en Peter De Marrez (boeksculpturen)


expo

ANNELIEN is een creatieve autodidact, gepassioneerd door eenvoudige, natuurlijke en gevonden materialen. Deze worden gemixt met een liefde voor eeuwenoude technieken zoals weven, boekbinden en origami: eenvoudig, maar met oneindige mogelijkheden. Vooral toevallige vondsten en haar eigen goesting geven de richting aan, wat resulteert in delicate, persoonlijke en unieke werken. 

Sinds een aantal jaren is JAAK vooral bezig met de ‘processen van hout’. Hierbij is de vraag naar ‘wat is leven?’ niet weg te denken. Hout is het product van een levendig proces, het groeit, wordt rot, sterft, vergaat, verbrandt… het hoort er allemaal bij. Zijn prachtige houtsculpturen vermenselijken zonder figuratief te worden.

PETER tenslotte is Japanoloog en werkt al jaren in de Leuvense Universiteitsbibliotheek. Het gedrukte woord is nooit ver weg in zijn creatieve werk. Enerzijds is het een vorm van upcycling van de massa afgedankte publicaties. Anderzijds heeft het een actieve functie in zijn visuele verhalen. Voornamelijk wetenschappelijke literatuur dient als een koude solide achtergrond voor meer poëtische observaties. Geregeld zal je ontdekken dat een boektitel of stuk tekst niet voor niets is gekozen.