CC De Borre

Vrijwilligers, de helden van het cc

Van 28 februari tot 8 maart 2020 is het de 34ste week van de Vrijwilliger. Traditiegetrouw worden vrijwilligers over heel Vlaanderen extra in de spotlights gezet. Ook in ons cultuurcentrum zijn er heel wat vrijwilligers actief, zowel voor als achter de schermen. Graag zeggen wij nog eens extra: DANKJEWEL!

Sinds 2017 werkt cultuurcentrum aan een groep enthousiaste en cultuur minnende vrijwilligers. Naast een team vaste medewerkers, is de ondersteuning van een sterke vrijwilligersploeg onmisbaar. We laten paar van hen hier zelf aan het woord en willen hen stuk voor stuk bedanken voor hun inzet!

Simonne Peeters - vrijwilliger algemene taken
Ik ben bij het cultuurcentrum terecht gekomen na de laatste ‘KUNST UIT EIGEN DORP’. Ondertussen help ik bij het scannen, (kunst-)projecten en begeleiden van de plaatsen. Het scannen doe ik met veel plezier. Het contact met de bezoekers is ook heel leuk, het is steeds een blij publiek. Vermits ik zelf ook met kunst bezig ben, help ik graag bij de vernissages bij tentoonstellingen. Iedereen is steeds heel vriendelijk, we voelen ons altijd welkom!

Kristien en Jules - vrijwilligers vernissages, algemeen en Op Stap
Cultuur, was voor mij, Kristien, iets uit het dagelijks leven. Zoals een boterham met fijn beleg. Opgegroeid in een milieu van schrijvers, regisseurs en vernissages. Vaak in slaap gevallen met het geluid van meubels in de woonkamer, opzij geschoven om te repeteren of het monotone zachte getik van de schrijfmachine. Cultuur en mensen is ook wat ons samenbracht.  Zijn, voelen en ontdekken is in ons leventje zoveel belangrijker dan hebben. De stap naar het vrijwilligerswerk in de borre is dan zo gezet.

De culturele uitstappen groeien naar een voltijdse bezigheid. Maar het genot is navenant en driedubbel: de voorbereiding, de uitstap zelf en de tevreden gezichten van de Op Stappers achteraf.

En de catering... een beetje een uit de hand gelopen hobby. Koken en organiseren doen we allebei heel graag. Het voelt niet aan als werken. De positieve kritiek bij de hapjes, de prettige manier van samenwerken met het vast personeel, en de blije momenten voor de bezoekers maken het volledig af.

Eigenlijk zijn we gewoon trots en tevreden om via de borre een stukje geluk te mogen aanbieden. 

Tinne Cockx - vrijwilliger en coördinator catering artiesten
Actief zijn als vrijwilliger doe je voor je plezier, als uitdaging en vooral omdat je ervan geniet! Bij het koken voor de artiesten in cc de borre zorgen wij als vrijwilligers ervoor dat de artiesten een (h)eerlijke gezonde maaltijd krijgen voordat ze op het podium staan. In cc de borre is het credo "de liefde van de artiest gaat door de maag".

Paulien Rongé - vrijwilliger Improsief (jeugdtoneel)
Wekelijks alles geven en samen met een sterke groep jongeren werken naar een knallend toonmoment. Al jaar en dag een grote passie.

Wil jij ook vrijwilliger worden bij cc de borre? Klik dan verder voor meer informatie.