CC De Borre

COLLECTIEF SANS SOUCIS

Ondersteboven


scholen 1ste leerjaar 2de leerjaar

Ondersteboven gaat over gedachten in je hoofd.
Dwalende, zoekende, vluchtige, donkere en lichte gedachten.
Hoe ga je daar mee om?
Hoe reageer je als buitenstaander als je die gedachten bij iemand ervaart?

In deze voorstelling wordt het bewegende lichaam een canvas waarop wordt getekend en geprojecteerd. De tekening gaat in dialoog met de trapeziste en omgekeerd. Tegelijkertijd staat ook de relatie tussen een dochter en haar vader centraal. Over hoe ze elkaar zien in elkaars taal. Het beeld dat een dochter van haar vader toont en omgekeerd.

Ondersteboven is een voorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar waarin circus (trapeze) en ​tekenen samenkomen. Ze vertellen een verhaal over gevoeligheid, kwetsbaarheid en verdriet. De voorstelling is geïnspireerd op het gelijknamige boek ‘Ondersteboven’, een prentenboek van Jan De Kinder dat in het voorjaar van 2022 verschijnt bij uitgeverij De Eenhoorn.


van en met Marth De Kinder (trapeze), Jan De Kinder (tekeningen), Kris Auwers (muziek) en Piet Van Dycke (coaching/regie), Productie: Collectief Sans Soucis Vzw in coproductie met Cirklabo Leuven. Ondersteund door de Vlaamse Overheid, Circuswerkplaats Dommelhof/Theater op de Markt Neerpelt, HETGEVOLG Turnhout, MiraMiro Gent, CC Amstel en stichting TENT Circustheater producties Amsterdam. De voorstelling zal ook te zien zijn in Neerpelt, Turnhout, Gent en Amsterdam.