CC De Borre

Open Monumentendag

Op zondag 10 september is het weer Open Monumentendag in Vlaanderen. Ook in Bierbeek zijn we trots op ons onroerend erfgoed. Voor de gelegenheid zetten we de Ruisbroekmolen in de kijker. Deze molen dateert uit het magische jaar 1234 en verdient meer aandacht dan een gewone opendeur. Voor de gelegenheid organiseren we in de Ruisbroekmolen een gezellige, leerrijke en creatieve namiddag voor de hele familie. 

HOOR, VOEL, PROEF EN ERVAAR HET LEVEN IN EN ROND EEN BIERBEEKSE WATERMOLEN.

Laat je tijdens Open Monumentendag onderdompelen in het leven van een molenaar. We gaan wandelen, graan malen, brood bakken en verhalen vertellen. Creatief op poten verrast je opnieuw met originele creatafels rond het thema ‘van graan tot brood’. Er is theatrale randanimatie door Kippenvel en Productions & zonen, alsook een gezellig terras met muziek en lekkers.

PRAKTISCH

Open Monumentendag Bierbeek vindt plaats op zondag 10  september 2017 van 11.00 u tot 17.00 u in de Ruisbroekmolen (Ruisbroekstraat 20, 3360 Bierbeek).

  • Deelnemen is gratis, zonder reservatie.
  • Weer of geen weer, de activiteiten vinden plaats zoals gepland.
  • We voorzien de hele dag aangepaste catering aan  democratische prijzen.

BEREIKBAARHEID

Er is geen parkeergelegenheid op het terrein. We raden iedereen aan om te voet of met de fiets te komen. Kom je toch met de wagen, parkeer dan in de Dreefstraat of op de parking van de borre (Speelpleinstraat 10, 3360 Bierbeek) en ga te voet naar de Ruisbroekmolen. 

MOLENAARS, BAKKERS, HEKSEN EN ANDER GESPUIS IN DE RUISBROEKMOLEN.

PROGRAMMA

alt
Voor de Ruisbroekmolen starten drie wandelingen. Onze gids neemt je mee langs trage wegen (max. 70 minuten). Ontdek het verborgen groen en de schone zichten vlakbij. Ontdek de relatie tussen deze kleine wegen, de Ruisbroekmolen en café De Molen in het centrum van Bierbeek.
alt
De Ruisbroekmolen kent een rijke geschiedenis. Ben je geïnteresseerd in dit unieke gebouw? In zijn verleden, maar ook z’n toekomst? Ga dan op verkenning tijdens één van de gegidste bezoeken en kom meer te weten in de tentoonstelling of educatieve film.