CC De Borre

I’M ON THE OUTSIDE LOOKING INSIDE (werktitel)

duotentoonstelling van Linda Loos (schilderijen uit olieverf en bijenwas) en Lebuin D’Haese (beelden uit keramiek en brons)


expo kunst

Linda werkt stil en onopvallend, in haar eigen ritme, gestaag aan het schilderen van houdingen, blikken en uitdrukkingen van mensen. De energie van haar waarneming krijgt z’n weerslag in haar doeken. We zien karakterkoppen en personages, die tegelijkertijd een zekere rust en sereniteit, maar ook bewogenheid en charisma vertonen. Voor Linda is schilderen een voortdurend zoeken, vormgeven aan wat haar raakt, waardoor zij anderen door haar werk kan raken.

Lebuin communiceert via zijn werk met het publiek, dat op die manier inzicht krijgt in zijn denkwereld. Kunstenaarschap is voor hem niet vrijblijvend. l'Art pour l'art, kunst omwille van de kunst, is niet aan hem besteed. Hij is geëngageerd en heeft slechts één enkel onderwerp: de mens. Via zijn beelden vertelt Lebuïn D’Haese een verhaal. Elk beeld is onderdeel van dit verhaal, is een personage met een eigen voorgeschiedenis en een eigen toekomst.

Een bijzondere ontmoeting en samenspel tussen twee bijzondere kunstenaars.