CC De Borre

EXPO: Raak(t) mij

Trio-tentoonstelling van Christa Claessens, Luc Meekers & Alfons Van Tricht


expo

Christa Claessens toont haar fotoreeks ‘Clair-obscur’. Hierbij liet zij zich inspireren door de schilderijen van Maxime Van de Woestijne. In dit fotoverhaal neemt het felle licht je mee in het nu. De schaduwen verhullen niet enkel het verleden maar ook de toekomst.

Naast ‘Clair-obscur’ presenteren Luc Meekers en Christa Claessens samen een bijzonder fotoproject over eveneens een bijzondere man ‘Walter’. Walter opent deuren. Met zijn bruisende energie om creatief bezig te zijn en zijn enthousiasme, kan hij bergen verzetten. Zijn expressie en uitstraling werken bevrijdend. Zijn grote droom is om naar Graceland in Memphis te trekken, want Elvis blijft eeuwig Walters grote idool. Dat maakt deze fotoreeks wel duidelijk. Keep on rocking in the free world!

Bij keramist Alfons Van Tricht spreekt de klei voor zich: soms in zijn ruwheid, maar vooral in zijn zachtheid en plasticiteit. Door overtolligheden weg te laten, ontstaan uitgepuurde vormen, die zowel beweging als rust en stilte uitstralen. Zijn werk nodigt echt uit om aangeraakt en gevoeld te worden.

‘Raak(t) mij’ is een mooie en pure ontmoeting tussen twee fotografen en één keramist.