CC De Borre

FRANK FOCKETYN & SIEN EGGERS

Sartre & de Beauvoir


theater

In ‘Sartre & de Beauvoir’ kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. Èn op hun turbulente liefdesrelatie. Frank Focketyn en Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir, het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie. Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? Waarom zijn we gedoemd tot vrijheid? En waarom zijn de anderen volgens Sartre de hel?

“Geraffineerde mix van biografische wetenswaardigheden en toegankelijk filosoferen over relaties, seks, politiek en maatschappij.” (★★★★★, Volkskrant)

 

van en met: Sien Eggers en Frank Focketyn (spel), Stefaan Van Brabandt (tekst & regie), Wannes Gyselinck (dramaturgie), Piet Menu, Petra Van Brabandt en Peter Van den Eede (artistiek advies), Ilse Vermeulen (kostuumontwerp), Dimitri Devos (techniek), Diane du Pont (productie) en Lena van de Ven (stage), een coproductie van Het Zuidelijk Toneel, De Verwondering en Arenberg Antwerpen, met de steun van Literatuur Vlaanderen