CC De Borre

TAL EN THEE

Wars


scholen 1ste leerjaar 2de leerjaar

WARS speelt zich af tegen de achtergrond van een bruisende grootstad, waar aan de rand, in de haven, een bonkige man woont. Wars is een eigenzinnige kraandrijver en dwarsdenker die samen met zijn dochter Luttel hoog in een kraan woont. De kleine Luttel beweegt zich vrij door dit ruwe onbehouwen stukje stad en keert elke avond huiswaarts met zakken vol botjes, kevers, dopjes en vuursteentjes. Tot ze op een dag iets vindt dat niet in haar jaszak past en beweegt, een wezentje dat ze niet meteen kan thuisbrengen.

HET ARCHIEF DER DINGEN IN DE KLAS
In de voorstelling komt de kleine Luttel elke dag thuis met haar zakken gevuld met grote en kleine schatten: takjes, stenen, dopjes, papiertjes,… Ogenschijnlijk onbenullige spulletjes die ze verzamelt en koestert. Elke klas krijgt na de voorstelling een eigen ‘Archief van de Dingen’ mee naar school, gevuld met kleine schatten en een boekje. Als start van een bijzondere verzameling, iets om te koesteren en vooral zelf aan te vullen.


van en met Maarten Van Aerschot en Reineke Van Hooreweghe (concept en spel), Toon Van Mierlo en Pascale Rubens (live muziek), Bas Van Damme (live zang), Jeroen Ceulebrouck en Sofie Vandenabeele (animatiefilm), Evelyne Meersschaut (poppen) en Robbe Mols (technisch ontwerp)