CC De Borre

STREET ART GOES FRONT YARD

Omdat corona cultuur niet klein krijgt, komt cc de borre met een nieuw interactief project: ‘Street art goes front yard’. Met andere woorden: kunst in de voortuin!

Onze jaarslogan is ‘Een hart voor cultuur’, maar heb jij ook een ‘art’ voor cultuur? Met dit project dagen we je uit om een zelfgemaakt kunstwerk tentoon te stellen aan je gevel of in je voortuin. Zo zorgen we ervoor dat mensen die gaan wandelen in Bierbeek een beetje creativiteit en humor tegenkomen op hun route!

Om je te inspireren, geven wij alvast het goede voorbeeld. Vanaf woensdag 25 november om 14u zullen een aantal ludieke street art installaties te bewonderen zijn op het terrein van het cultuurcentrum. Sommigen zullen meteen in het oog springen, anderen zorgen voor een leuke zoek-uitdaging. Je kan ze vinden op deze kaart. Ieder kunstwerk zit verstopt in een straal van 10m rond het aangeduide punt.

Daarnaast vind je hierbij ook enkele afbeeldingen om jullie te inspireren zelf aan de slag te gaan. We hebben deze dagen allemaal wat meer tijd om handen die we creatief kunnen spenderen! Ga op zoek naar de mogelijkheden van je eigen voortuin of gevel en knutsel zelf iets in elkaar. 

Dus: breng street art naar jouw front yard!

Stuur ons vervolgens de locatie van jouw kunstwerk door via cc@deborre.be, dan voegen wij het toe aan de kaart!

Zo kan iedereen bekijken waar er voortuinkunst te spotten valt, op die manier kunnen we van elkaars creativiteit genieten!

In ‘t kort:

  • Kom onze street art zoeken rond de borre, de locaties vind je via de kaart. Let op: raak de kunstwerkjes niet aan, zo blijft het coronaveilig en blijven ze ook mooi voor wie na jou komt.
  • Maak een kunstwerkje voor op jouw gevel of in de voortuin, en deel de locatie op de kaart. Let op dat je kunstwerkje niet permanent is (het project loopt t.e.m. 31/01/2021) en het zicht van je buren niet ten zeerste verstoort.
  • Ga zelf eens wandelen om de andere kunstwerken op de kaart in het echt te bezichtigen!

 

WEDSTRIJD
We ontvingen reeds tal van leuke inzendingen, maar willen daar ook iets tegenoverstellen. Daarom maken we er meteen een wedstrijdje van voor de meest originele, grappige, artistieke installatie.

Wat valt er te winnen?

  • 1ste prijs: 1 geschenkbon van €60, goed voor voorstellingen van cc de borre naar keuze (*)
  • 2de prijs: 1 geschenkbon van €30, goed voor voorstellingen van cc de borre naar keuze
  • 3de, 4de 5de prijs: een milieuvriendelijke cc de borre-drinkbus

Een jury zal alle kunstwerkjes in Bierbeek bezoeken, beoordelen en er vijf kiezen om te belonen met één van bovenstaande prijzen.

Alle werkjes die op 31 januari op de kaart staan, maken kans op één van bovenstaande prijzen! Wie dus nog geen poging deed (maar ook diegenen die dat wel al deden), is bij deze nogmaals uitgenodigd om de kerstvakantie creatief in te vullen.

(*) zodra we terug podiumvoorstellingen voor publiek mogen organiseren.