CC De Borre

THEATER ZUIDPOOL

De felomstreden kroon

Tickets

theater

De felomstreden kroon en deerniswekkende dood van koning Edward en zijn favoriet, jonkheer Gaveston, onder wiens betovering hij zich afkeerde van zijn koningin en kroonprins, tot steeds grotere woede van de verzamelde adel en het voor de rest onwetende gewone volk (vrij naar Christopher Marlowe)

Christopher Marlowe, Shakespeares grote rivaal, schreef het allereerste koningsdrama uit de geschiedenis. Wanneer Koning Edward II zijn minnaar naast zich op de troon zet, ontketent hij een bloederige en nietsontziende machtsstrijd. Tom Lanoye creëerde zijn versie van dit koningsdrama voor Theater Zuidpool. Dit eigenzinnige gezelschap staat bekend om zijn gedurfde, succesvolle ensceneringen van klassiekers uit de theaterliteratuur.

"De combinatie Zuidpool - Tom Lanoye - Mauro Pawlowski blijkt goud waard: 'Edward II' is een aangrijpende voorstelling die zich mag laten voorstaan als een pareltje van teksttheater en waarvan de snedige tekst van begin tot einde boeit." (*****De Morgen)


met Sofie Decleir, Peter Seynaeve, Johan Van Assche, Koen Van Kaam, Vincent Van Sande, Daan Roofthooft of Fedja Haagdorens (spel), Tom Lanoye (tekst, vrij naar Christopher Marlowe), Jorgen Cassier (regie), Mauro Pawlowski  (muziek)