CC De Borre

Meer zitcomfort in de theaterzaal

Deze zomer wordt in de theaterzaal van de borre gestart met de aanpassingen voor en installatie van een uitschuifbare tribune. De theaterzaal is gebouwd in 1980-1981 en onderging tot op heden nauwelijks veranderingen. Zelfs de vaste treden in de vloer die de zichtbaarheid vandaag iets of wat vergroten, dateren van die tijd en waren toen zelfs erg modern. Het is dan ook verantwoord om na 35 jaar te investeren in de theaterzaal en deze aan te passen aan de hedendaagse normen.

Eens de tribune gerealiseerd is, kan je dubbel zo hard genieten van pareltjes in ons cultureel aanbod: het zitcomfort en de zichtlijnen worden minstens tweemaal groter. Ook de toegankelijkheid van de zaal voor andersvaliden wordt aanzienlijk verhoogd. Er komt een hellend vlak en de zetels van de eerste rijen kunnen weggehaald worden om plaats te maken voor rolstoelen.

Deze tribune voor 364 personen is mobiel en telescopisch. Op enkele minuten tijd wordt de tribune ingeschoven en kan de zaal, net zoals vandaag, multifunctioneel ingezet worden om te sporten en te feesten, tafels en stoelen te plaatsen, enz. Uiteraard zal de tribune niet alleen gebruikt worden voor activiteiten van het cultuurcentrum, ook verenigingen die activiteiten organiseren in de theaterzaal kunnen er gebruik van maken. Naast de tribune komt er ook een nieuw verwarmings- en verluchtingssysteem in de zaal. Een hele verbetering dus, in menig opzicht.

Wanneer de vooropgestelde timing van de werken wordt gehaald, zal je op zaterdag 21 oktober 2017 voor het eerst kunnen kennismaken met de vernieuwde zaal tijdens de familiedag ‘4HOOG viert 20’.