CC De Borre

LAÏKA & HETPALEIS

vuur/toren (6+)

Tickets

familie

Sommige mensen zorgen voor anderen. Van ‘s morgens tot ‘s avonds. Dag in, dag uit. Hun hele leven lang. Ze zorgen omdat het hun lot is of een gave of gewoon uit naastenliefde. Ze hopen dat iemand ooit voor hen zal zorgen.

Sommige mensen houden een vuur brandend in een toren. Te midden van de woeste oceaan, in weer en wind, met gevaar voor eigen leven. Alleen maar opdat anderen veilig thuis geraken. Maar wie loodst hen doorheen het woelig water naar een veilige haven, als ze oud of moe of ziek zijn? En wat als iedereen hen vergeten is? Hoe lang houd je het vuur in de toren en het vuur in je hart brandend?  

‘vuur/toren’ is een visuele, dynamische, dansante en tragikomische voorstelling. Over de drie laatste vuurtorenwachters ter wereld die door iedereen vergeten zijn. Drie wachters die de grond onder hun voeten verliezen als ze in de armen lopen van het enige wezen ter wereld dat hen bleef koesteren: de zee.   

 

van en met: Michai Geyzen (concept en regie), Ephraïm Cielen/Pieter-Jan De Wyngaert, Young-Won Song/Yoh Morishita, Boris Van Severen/Hervé Guerrisi/Christian Roe, Robbert Vervloet/Elias Vandenbroucke (spel), Yoh Morishita (dans), Ephraïm Cielen (muziek), Young-Won Song (choreografie), Peter De Bie (scenografie), Mieke Versyp (dramaturgie), Vick Verachtert (kostuums), Thomas Stevens (lichtontwerp), Tom Van den Brande (geluid), Robin Angst en Pieter Smet (productie)