CC De Borre

VZW DE SPIEGEL


Goed doel Warmste Week

WAT?
Vzw de Spiegel is een organisatie die actief is in de verslavingszorg. In Kessel-Lo doet ze dit met een ontwenningsprogramma en een behandelprogramma ‘therapeutische gemeenschap’. In beide programma’s worden volwassenen opgenomen die al jaren kampen met een drugverslaving  alsook met allerlei problemen in diverse levensdomeinen.

LINK MET DE GEMEENTE BIERBEEK?
De Spiegel werd opgericht in 1980. Van 1997 t.e.m. 2010 was de organisatie gehuisvest in het Groot Park in Lovenjoel. Sinds 2004 tot op heden heeft De Spiegel er een tussenhuis. In dit huis wonen een vijftal bewoners die zich samen stap voor stap voorbereiden op hun re-integratie.

PROJECT?
Herstellen van een verslaving is een moeizaam proces in kleine stappen. Sport is een belangrijk en effectief onderdeel van de behandeling. Bewegen helpt om je terug fit te voelen en door je uit te leven krijg je opnieuw goesting in gewone dingen. Samen sporten zorgt voor verbinding en biedt een alternatief voor het vaak eenzame en lege leven van de gebruiker. Sporten is ook een oefening op het vlak van volhouden, samenwerken, omgaan met spelregels, fairplay, enz. Kortom: een geweldig therapeutisch middel.

Om dit te kunnen doen wil De Spiegel een oud, van de vorige eigenaar geërfd, buitensportveld omtoveren tot een multifunctioneel en veilig sportveld. Wat is er nodig? Een nieuwe, duurzame ondergrond met een weerbestendige bovenlaag. Slijtvaste belijning zodat er verschillende sporten (voetbal, basketbal, volleybal) kunnen beoefend worden. Doelen en palen die in de grond verankerd kunnen worden. Op basis van de huidige offertes goed voor een kostenplaatje van ongeveer 35 000 euro. Tal van acties door het personeel van De Spiegel brachten al een flinke duit in het zakje, maar de weg is nog lang.