CC De Borre

HET ZAVELHUIS


Goed doel Warmste Week

WAT?
Het Zavelhuis is een kleinschalig antwoord op de nood aan wonen en werken op maat voor jongvolwassenen met een beperking. Het wordt de thuis voor 16 bewoners: Aude, Axel, Birgit, Bjarne, Céline, Esther, Farid, Frederik, Jeremey, Katharina, Paulien, Pieter S., Pieter V., Sandra, Stijn en Sven. Zij zullen er levenslang wonen, dicht bij familie en vrienden en helemaal geïntegreerd in de buurt. Ze krijgen elk een individuele studio, rond twee gemeenschappelijke leefruimtes. Bart Swings is peter van het Zavelhuis.

De bouwwerken starten in het voorjaar van 2020. Het Zavelhuis wordt gebouwd op de site Molenveld in Herent op een grond die afkomstig is van de kerkfabriek. Het bouwproject wordt gecoördineerd door de sociale huisvestingsmaatschapij Volkswoningbouw Herent en architectenbureau MA+P uit Brussel. Het dagelijks beheer zal gebeuren door vzw het Zavelhuis, samen met professionele zorgverleners, ouders en vrijwilligers.

LINK MET DE GEMEENTE BIERBEEK?
Mede-initiatiefnemers Katrien Staessens en Rik Pieraets zij afkomstig uit onze gemeente. Bovendien zal Birgit Celis uit Opvelp één van de toekomstige bewoners van Het Zavelhuis zijn.

PROJECT?
Omdat (nog) niet elke bewoner over een persoonsvolgend budget beschikt, is alle financiële ondersteuning welkom! We sparen voor de inrichting van de twee leefruimtes, voor een oproepsysteem van de studio’s naar de leefruimtes en voor de aanschaf van een busje voor het vervoer van de bewoners naar hun dagactiviteiten.