CC De Borre

WARMSTE WEEK: PIGEON ON PIANO

Als de toetsen vertellen

Tickets

Activiteit Warmste Week Warmste Week Bierbeek

Pigeon is het muzikale alter-ego van de Gentse pianiste Katrien Verfaillie. In 2014 maakte Katrien een eerste titelloze album met elf eigen composities. Toen besliste ze ook om van piano haar levensmotto te maken. De plaat opende een nieuwe wereld. Ze speelde concerten in culturele centra, in stemmige huiskamers, voor bedrijven en in clubs. Ook op de Radio 1 sessie met Kommil Foo eind 2015.

Tweede album ‘Short Stories’
In oktober 2017 stelde Katrien haar tweede album ‘Short Stories’. Voor de opnames belandde ze in Hasselt bij Joris Peeters. Katrien was betoverd door de manier waarop Joris alle lagen in de klank van een piano capteert zodat die onwezenlijk warm gaat klinken. Het resultaat hoor je in elke compositie van ‘Short Stories’.

Vijf van de tien stukken zijn solo-composities. Van Katrien en daar haar zelf ingespeeld. De andere vijf worden ingekleurd door één of meerdere vioolpartijen. Violiste is Beatrijs Deklerck (Illuminine, Dadawaves …). Ze schreef de vioolpartijen voor drie van deze vijf composities. De andere twee zijn van de hand van Emile Verstraeten (Bart Peeters).

Als toetsen vertellen …
Katrien Verfaillie – een Gentse met roots in de Westhoek - componeert en speelt eigen werk op piano. Haar creaties baden in melancholie. Ze houden het midden tussen nieuw-klassiek en het minimalisme van bijvoorbeeld Wim Mertens of Michael Nyman.

Piano spelen is haar passie. Elke dag opnieuw. Vanuit het niets puzzelt Katrien haar stukken ineen tot elke noot, elk timbre, elk gevoel juist zit. Wars van regels, onvoorspelbaar en toch harmonieus. Ze speelt als een doorleefde pianiste en laat de toetsen haar composities vertellen.

Live is Pigeon een fenomeen. Luisteren en kijken is bijna een filmische ervaring.


Een warme actie van Ave Regina t.v.v. Ave Regina.