CC De Borre

Week van de Belgische muziek

Sinds midden maart is het stil op de culturele podia. Muzikanten moeten het sindsdien zonder optredens en publiek stellen. Hoog tijd dus om alle Belgische muzikanten en hun zwaar getroffen sector nog eens de liefde en aandacht te geven die ze al bijna een jaar moeten missen. Want dat is nodig. Daarom organiseren VI.BE (platform voor artiesten, organisatoren en muziekliefhebbers) en CULt! (platform voor cultuur- en gemeenschapscentra) de Week van de Belgische Muziek. Van maandag 8 tot en met zondag 14 februari 2021 richten we samen met verschillende spelers uit de muzieksector, de VRT en diverse media de spotlights op muziek van eigen bodem. De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek.

GEEF JE TOP 3 DOOR
Als grootste podium van Vlaanderen en Brussel willen de cultuurcentra dit initiatief niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Die week draaien alle kunsthuizen muziek van Belgische oorsprong. Die kan je via boxen buiten – op een coronaveilige manier - komen beluisteren.

Cc de borre speelt jouw TOP 3: bezorg ons je favoriete 3 nummers uit het Belgische pop-, rock-, jazz-, blues-, klassieke en wereldmuziekaanbod. Tussen 8 en 14 februari draaien wij dan een Bierbeekse TOP 100. Uitsluitend eigen werk van Belgische (Vlaamse, Waalse, Brusselse) songwriters en muzikanten zal die week in Bierbeek te horen zijn. Bezorg ons jouw TOP 3 via cc@deborre.be. Wij zijn alvast benieuwd!

ZORG JE MEE VOOR JE MUZIKAALSTE VALENTIJN OOIT?
Om de Week Van de Belgische Muziek af te sluiten moedigt VI.BE iedereen met een hart voor muziek – elke lokale held, van rockers, rappers, zangers, dj’s en trompettisten tot fluitende bakkers, muzikale buschauffeurs of tokkelende kassiersters – aan om een massale ode te brengen aan muziek van eigen kweek. Of je nu zingt of rapt, gitaar speelt, trompet of piano speelt, je een lovey dovey dj-set draait of een remix brengt: het maakt niet uit. Ga op zoek naar hét Belgisch nummer dat je nauw aan het hart ligt en doe er je ding mee. Installeer je op zondag 14 februari om 17u stipt op je balkon, voor je raam of op de stoep en laat je straat meegenieten van jouw versie. Laat je muzikale creativiteit de vrije loop, maar hou het vooral veilig.

Geef via onderstaande link je nummerkeuze door en laat aan VI.BE weten waar je op Valentijnsdag je ode brengt. VI.BE bezorgt je binnenkort gepersonaliseerd promotiemateriaal. Daarmee kan jij de hele buurt laten weten dat jij mee je liefde verklaart tijdens de Week Van de Belgische Muziek. Ken je nog mensen die willen meedoen? Por hen zeker aan, the more, the merrier! Duid 14 februari dus alvast met een groot hart aan in je agenda. Samen maken we er één grote liefdesverklaring van om Belgische muziek een hart onder de riem te steken.

WORDT VERVOLGD...
Cc de borre is ook op zoek naar Bierbeekse muzikanten en songwriters. Ken je iemand uit Bierbeek of ben je zelf professioneel actief in de muziekwereld, meld dit aan cc@deborre.be. Zo gauw het weer mag, steken we dan samen met deze Bierbeekse professionals een festival in elkaar met Belgische muziek door en voor Bierbekenaren.

Alle info vind je op https://vi.be/events/ode-aan-de-belgische-muziek.