CC De Borre

YEVGUENI

Straks is ook goed

Tickets

muziek

Ze zijn zeldzaam. Groepen die nog weten te verrassen met hun zevende album. Laat staan dat ze zichzelf overtreffen. Maar Yevgueni is een zeldzame groep. Avontuur en nieuwsgierigheid zitten in het DNA. Wat goed was, is gebleven, wat nieuw is voelt meteen goed aan. Het laat zich allemaal horen op ‘Straks is ook goed’, een popplaat die pendelt tussen eigentijds en tijdloos. Op hun zevende album overleven onze helden lockdowns, worstelen ze zich door een beginnende midlife en praten ze met vijfjarigen over wereldproblemen.

Yevgueni weet steeds weer te verrassen met beklijvende voorstellingen voor de luwte en de spots van het theater. Band, frontman (en crew) slepen je mee in hun universum van klank, licht, verstilling en vertelling, vertraging en versnelling. Om je anderhalf uur later ontroerd, getroost, hoopvol en uitbundig de nacht in te sturen.


van en met Klaas Delrue (zang, akoestische gitaar), Geert Noppe (toetsen, zang), Maarten Van Mieghem (bas, zang), Patrick Steenaerts (elektrische gitaar) en Stef Vanstraelen (drums, percussie)