CC De Borre

Scholen

Met je klas naar een voorstelling in de borre komen? Fijn, verrassend en eenvoudig! Voor alle klassen is er een voorstelling op maat (per graad of jongste/oudste kleuters). Daarnaast is er ook een voorstelling die voor een bredere doelgroep toegankelijk is. In seizoen 2024-2025 kan je dus kiezen of je één of twee keer langskomt met je klas. Kom en geniet!

Deelnemen kost 7 euro per leerling. Inschrijven kan t.e.m. zondag 16 juni 2024 via cc@deborre.be. Nadien blijft inschrijven mogelijk, maar zijn de meeste plaatsen verdeeld.

SCHOLENAANBOD

alt

COMPAGNIE O QUEL DOMMAGE

MIJN VLEK

scholen 3de kleuterklas 1ste leerjaar 2de leerjaar 2de kleuterklas
Vandaag is het Rita’s verjaardag. Alles is zoals het hoort, maar stiekem vindt ze dat toch wat saai. Wanneer de lichtzekering het begeeft, slaat Rita’s fantasie heerlijk op hol en krijgt ze verrassend bezoek. ‘Mijn vlek’ is een woordloze voorstelling, waarin schaduw en schaduwspel centraal staan.
alt

DIMITRI LEUE

Bro's

scholen 3de leerjaar 4de leerjaar
Een zieke moeder kermt dat alleen een drakenei haar nog kan redden. Haar twee zonen beslissen om op zoek te gaan naar iets wat niet bestaat. Ze hebben exact 1 nacht de tijd om het onvindbare te vinden. Een visueel spektakel voor jong en oud met geweldige decors en prachtige kostuums.
alt

FROE FROE

Lampje

scholen 5de leerjaar 6de leerjaar
Lampje is een verhaal over vriendschap, vaders en mogen zijn wie je bent. Vrij naar het bekroonde boek van Annet Schaap. Een voorstelling vol poppengeweld, acteurstalent, live muziek en video!
alt

4HOOG

OEJ

scholen 3de kleuterklas 2de kleuterklas
Hoe kun je het best je haar stofzuigen? Is een wc ook een goeie aquarium? OEJ is een woordeloze ontdekkingstocht waarbij een speler op hilarische wijze probeert controle te krijgen over de omgeving. Een dolkomische ode aan durven proberen, over OEJ en AUW en ook JOEPIE!
alt

FROE FROE

Wazaiii

scholen instapklas 1ste kleuterklas
Wazaiii is een woordeloos poppenspektakel met keurig gekleurde en zot bebloemde figuren. Een spannend avontuur vol grapjes en gekke muziek toont ons hoe Wazaiii, de Hond en Knip dikke vrienden worden.
alt

VILLA VERBEELDING

De Zee De Zee!

scholen 1ste leerjaar 2de leerjaar 3de leerjaar expo 4de leerjaar 5de leerjaar 6de leerjaar
De expohal in de borre wordt omgetoverd tot een paradijs met een strandcabine boordevol (zee)boeken. Met illustraties van Leo Timmers, Annet Schaap, Peter Van den Ende, Mies van Hout, Marije Tolman en Mattias De Leeuw.
alt

COMPAGNIE BARBARIE

Gratis chips

scholen 1ste leerjaar 2de leerjaar
Jongen. Meisje. Blauw. Roze. Lekker helder. Dat er verschillen zijn dat staat vast. Dat we aan die verschillen veel te veel belang hechten staat nog veel vaster. Tijd om aan de bestaande stereotypen te wrikken. En wat dit alles met chips te maken heeft? Daarvoor zal je moeten komen kijken...
alt

4BEAT

Knallen! Next level

scholen 3de leerjaar 4de leerjaar 5de leerjaar 6de leerjaar
Een energieke voorstelling waarbij vier percussionisten het publiek laten kennismaken met trommels en ritmes uit de hele wereld. Een opzwepende show waarbij het moeilijk zal worden om in de stoelen te blijven zitten!