CC De Borre

CIRCUS RONALDO

Da Capo (6+)

Tickets
Tickets
Tickets

familie theater SEIZOEN 2024-2025 circus

‘Da Capo’ is een kroniek van een circusfamilie. Een familiegeschiedenis van liefde, noodzaak, schijnbaar toeval en passie. Van de kleine Adolph die in 1842 op zijn 15 jaar wegliep met een circus tot vandaag, waar de 7de generatie na Adolph haar intrede doet in de piste van Circus Ronaldo. Een verhaal van 180 jaar verwondering.

Circus Ronaldo verlangt ernaar om dat verhaal te vertellen. De historie van haar familie, van het begin tot in het oneindige. Een universeel verhaal, herkenbaar voor ieder van ons, omdat iedereen nood heeft aan steun en vertrouwen, aan verbondenheid, aan familie.

‘Da Capo’ speelt in een tent met een lang speelvlak dat als een straat tussen twee tribunes ligt. De voorstelling trekt voorbij als een stoet. Een optocht van tijd, momenten, flarden, herinneringen en dromen, die plots even stilstaan en dan weer verder trekken. De stoet trekt verder, naar volgende generaties, nieuwe kansen, gebroken dromen en de ontembare evoluties van een steeds sterker onsterfelijk verlangen. Met als rode draad de liefde tussen circus en theater.


van en met: Danny Ronaldo (concept en regie), Danny Ronaldo, David Ronaldo, Nanosh Ronaldo, Pepijn Ronaldo, Angelo Ronaldo, Adanya Ronaldo, Karel Creemers, Corneel Didier, Rachel Ponsonby, Marie Parrinet, Elisa Cheryl Vizioli, Brechje De Ruysscher, Maria Ronaldo, Frauke Verreyde, Flor Huybens en Niko Heremans (uitvoering), Flor Huybens en Niko Heremans (techniek), Frank Van Laecke (eindregie), David Van Keer, Steven Pringels, Pepijn Ronaldo en Rachel Ponsonby (geluidsontwerp), Lesley Verbeeck (zakelijk leider). In coproductie met hetpaleis (Antwerpen), Theater op de Markt – Dommelhof (Pelt), Théatre Firmin Gémier/La Piscine – Pôle national des arts du cirque (Châtenay-Malabry), Latitude 50 - pôle des arts du cirque et de la rue (Marchin). Met de steun van De Warande (Turnhout), 30 CC Cultuurcentrum Leuven, Gemeenschapscentrum ’t Blikveld (Bonheiden), Tax Shelter en de Vlaamse Gemeenschap