CC De Borre

Scholen

Beelden zeggen dikwijls meer dan woorden. Ook volgend schooljaar verwelkomt cc de borre je met open armen voor een vleugje cultuur. In deze brochure ontdek je welke voorstellingen en workshops we in 2017-2018 voor jou in petto hebben. Heel graag tot gauw! 

Wil jij jouw klas inschrijven voor één van onze activiteiten voor scholen? Neem dan contact op met Myriam Colaers.

SCHOLENAANBOD

alt

SPROOKJES ENZO & THEATER TIERET

Achter de spiegel

1ste graad lager scholen
1ste graad lager
Tieret & Sprookjes enzo bundelen voor het eerst de krachten en nodigen je uit op een wonderlijke tocht langs vergeten kinderrijmpjes, bizarre situaties, gekke figuren en nostalgische kleuren! ‘Achter de spiegel’ belooft een bijzondere reis te worden vol wondere beelden en warme klanken.
alt

BEELDSMEDERIJ DE MAAN, MOUSSEM & HETPALEIS

Raya

3de graad lager scholen
5de en 6de leerjaar
Er was eens een klein vreemd dorp. Daar woont Raya, het meisje met de groene haren. Zij is de laatste overlevende van de groenharigen. Raya wil op zoek naar haar ouders, die ooit verbannen zijn uit het dorp. Niemand weet waarom. Of niemand zegt waarom.
alt

CASIER & CO

Moes

1ste en 2de kleuterklas scholen
1ste en 2de kleuter
Op de vloer zie je een appelboom en drie kastjes. De kastjes herbergen levendig keukengerei en gekke machines. Zij spelen het verhaal van appels tot Moes. Een poëtische voorstelling vol fantasie, speciaal voor de allerkleinsten. ‘Moes’ ontroert in zijn eenvoud en verrast met zijn finesses.
alt

ARTFORUM

Druk

2de graad lager scholen
3de en 4de leerjaar
DRUK is een mobiele drukinstallatie waarbij de leerlingen, samen met een ervaren kunstenaar, hun eigen postkaarten en affiches mogen drukken. De installatie bestaat uit twee kasten met 2 drukpersen, lettersets, inkt, schorten, papier en inspirerende boeken. Zonder twijfel een inspirerende workshop!
alt

BOZE WOLF: LABO CURIEUS

Het huis van Gustaaf - creaworkshop rond figuren

3de kleuterklas scholen
3de kleuterklas
Gustaaf vertelt graag verhalen. Hij is op zoek naar een bende kleine vrienden met wie hij zijn wilde avonturen kan delen. Samen met Gustaaf spelen en leren we over kunst en kunstenaars en gaan we zelf met de kunstwerken aan de slag!
alt

KAMO VZW

Mumobox

1ste en 2de kleuterklas scholen
1ste en 2de kleuter
Mumobox is een kunstzinnige installatie van oogstrelende sculpturen, prachtige klanken, verrassende dozen vol geheimen en instrumenten. In Mumobox gaan de kleuters samen op een creatieve ontdekkingstocht.
alt

FROEFROE

De Vijand - voorstelling

2de graad lager scholen
3de & 4de leerjaar
Zelfs van de meest donkere thema’s, maakt FroeFroe een feest voor het figurentheater. In ‘De Vijand’ gaan ze op een poëtische en grappige manier aan de slag met de menselijke kant van een oorlog. Het wordt een intieme voorstelling, dicht tegen elkaar aan.

BELEVINGSTOCHT

Lentekriebels en –wiebels in het bos (werktitel)

1ste graad lager scholen
1ste en 2de leerjaar
Aan de hand van speelse en interactieve opdrachten, proberen de kinderen de geheimen van het bos en de fratsen van grote bosdieren en kleine kriebelbeestjes te achterhalen. Tijdens deze belevingstocht krijgt de hele klas een heerlijk lentegevoel!