CC De Borre

Scholen

Ook in 2019-2020 is cc de borre er voor de scholen! Per graad zetten we naar goede gewoonte een (kunst)educatieve workshop en een theatervoorstelling op het programma. Mail voor meer info over inschrijvingen naar goele@deborre.be.

SCHOLENAANBOD

alt

NAT GRAS

Heel-huids

2de kleuterklas 1ste kleuterklas scholen
Een sterrenhemel van sproetjes, een rilling met kippenvel, de tekening van een litteken of de plooi van een lachrimpel. Een krullenbos, een grijze kop, kaal of 2 vlechten. ‘heel-huids’ gaat over je binnen- en buitenkant en hoe deze in relatie staan tot elkaar.
alt

MOOSS

Ik ben Guillaume bijl

3de kleuterklas scholen
Guillaume Bijl brengt zijn publiek in de war en maakt nepsites. In deze workshop maken we onze eigen nepdingen: een nepwinkel, nepschool, nepmuseum, nepspeeltuin. We gebruiken alles wat er ter beschikking is. Alle andere dingen maken we zelf uit papier.
alt

Mooss

(H)APPKLAAR

2de leerjaar 1ste leerjaar scholen
David Hockney is ver in de 70 en maakt zijn schilderijen tegenwoordig op de iPad. Dat kunnen wij ook! We fotograferen, tekenen, filmen, maken collages,… en dat allemaal op de iPad. We zoeken uit met welke apps we ons kunnen uitleven en gebruiken ze door elkaar.
alt

Rasa

Haar

2de kleuterklas 1ste kleuterklas scholen
In ‘HAAR’ kan je kunst kijken, voelen & spelen. Maar net als haren ook zwieren, zwaaien, woelen & waaien. ‘HAAR’ toont video’s, collages, objecten – maar toont niet alleen om naar te kijken.
alt

SPROOKJES ENZO / PIETRO CHIARENZA

Click

3de kleuterklas scholen
Sprookjes enzo maakt een nieuwe interactieve circusvoorstelling. Een lichtgevend acrobatisch sprookje voor iedereen vanaf 3 jaar. Kom met lichtjes in je ogen. Wij zorgen voor de lampjes. Click.
alt

KOPERGIETERY

Le dîner

4de leerjaar 3de leerjaar scholen
Le dîner is een muzikale voorstelling vol fysiek theater, circus en verrassende objectmanipulatie. Een crême aan internationale circusmensen nestelt zich letterlijk aan een tafel en steekt op een geestige manier de draak met schone schijn, hebzucht en machtswellust. Zouden ze het dessert wel halen?
alt

TAL EN THEE

De Roofkes

2de leerjaar 1ste leerjaar scholen
‘De Roofkes’ is een zinderend broeierig verhaal over twee broertjes, een grote schervenhoop en bange moeders. Een ode aan het veerkrachtige, vrije en spelende kind dat recht heeft op een eigen universum: woest en groots.
alt

BRONKS

Geef mijn hand terug

6de leerjaar 5de leerjaar scholen
‘Geef mijn hand terug’ is een voorstelling over het lot, de kwetsbaarheid van de dingen, de reacties van onhandige omstaanders en alle tragische en komische situaties die daaruit voortvloeien. Er kan altijd iets op je hoofd vallen, maar je kan niet altijd een helm opzetten. Of wel?