CC De Borre

COMPAGNIE BARBARIE

Gratis chips


scholen 1ste leerjaar 2de leerjaar

Deze voorstelling gaat over feminisme.
Over de strijd om gelijke rechten voor vrouwen én mannen.
En dat voor kinderen. En volwassenen.

Roze is voor meisjes, net zoals geurkaarsen, huilen, een zorgzaam karakter, dagboeken, gevoelens en pony’s. Blauw is voor jongens, net zoals auto’s, agressie, loonbriefjes en overuren, raketten en blauwe puzzels.

Dat er verschillen zijn dat staat vast. Dat we aan die verschillen veel te veel belang hechten dat staat nog veel vaster. Tijd om daar eens aan te beginnen wrikken. In ‘GRATIS CHIPS!’ gaan we stevig rammelen met de bestaande genderstereotypen. Want al draagt An al lang de broek, Jan draagt nog steeds geen rok. En wat dit alles met chips te maken heeft? Daarvoor zal je moeten komen kijken...

van en met: Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel (spel), Karolien De Bleser (regie en tekst), Michiel Van Cauwelaert (scenografie), Viviane van der Poel (vormgeving), Leila Boukhalfa (kostuums), Saul Mombaerts (geluid en techniek) en Nick Mattan (grafisch ontwerp). Een coproductie met De Studio en Het Laatste Bedrijf. Powered by BRONKS Deze voorstelling kwam tot stand met behulp van de Tax Shelter maatregel van Belgische Overheid. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en de VGC.