CC De Borre

KERSTCONCERT: LAÏS

Midwinter Tales III

uitverkocht

SEIZOEN 2024-2025 muziek klassiek

Na de goedonthaalde plaat ‘De Langste Nacht’ is Laïs er opnieuw met hun derde Midwinter Tales-tour. Dit keer in een deluxe versie: de stemmen van Jorunn en Nathalie worden aangevuld met die van drie rasmuzikanten. Vijf krachtige vrouwenstemmen, soms in koor, soms tegen elkaar op.

‘Midwinter Tales’ is een hartverwarmende en betoverende voorstelling voor tijdens de donkerste dagen. Verwacht je aan een mix van herwerkte Laïs-klassiekers en de mooiste traditionele gezangen uit o.a. Oost-Europa, Ierland en Scandinavië. Uitgeklede klanken, meeslepende ritmes en oude refreinen die je raken diep vanbinnen. De Kapel van Sint-Kamillus wordt even een ware folktempel. Laat je meevoeren in deze intuïtieve, verrassende en epische ervaring. Verbindend en verbluffend. Vrouwelijk vakmanschap in de puurste vorm.


van en met: Jorunn Bauweraerts (zang, percussie en shrutibox), Nathalie Delcroix (zang en harp), Esther Lybeert (zang, synths, altviool en percussie), Eva Schampaert (vocals, percussie en gitaar) en Saar Suffys (zang, klarinet, saxofoon en piano)

In samenwerking met Zorggroep Sint-Kamillus