CC De Borre

OKIDOK

In petto (+5)

Tickets

familie SEIZOEN 2024-2025 circus

Met hun nieuwste creatie ‘In petto’ keert Okidok terug naar het zuivere clowneske werk. Ze spelen zonder woorden, maar zetten des te meer in op hun sprekende lichaamstaal en de typische, clowneske esthetiek. Het karretje waarmee de twee clowns onderweg zijn, zou hen moeten beschermen en onderdak moeten bieden. Het stelt hen echter danig op de proef: het schommelt, het slingert, het maait hen onderuit en schopt hen eruit. De vaste grond lijkt continu onder hun voeten weg te zakken. Ondanks alles probeert het duo zich staande te houden en de kar terug in evenwicht te krijgen, zodat ze alsnog hun weg kunnen verderzetten.

Okidok behoort al jaren tot de top van de internationale humoristische circusacts. Met hun eerste creatie, ‘HA HA HA’, wist dit Waalse duo zich meteen te onderscheiden. Met hun uitgekiende lichaamstaal in combinatie met een feilloze timing, brengen ze visuele humor van de bovenste plank.


van en met Benoït Devos en Xavier Bouvier, met dank aan Christine Rossignol-Dallaire en Bernard Breuse, LSDinffusion (scenografie), Latitude 50 en Mars en Mons arts de la scène (coproductie), met de steun van de Waalse Gemeenschap en Transquinquennal