CC De Borre

ANNIE LAMBRECHTS EN TJERRIE VERHELLEN

Artistieke lofzang aan de natuur


SEIZOEN 2024-2025 expo

 

Duotentoonstelling met Annie Lambrechts (schilderkunst) en Tjerrie Verhellen (sculpturen)

Annie volgde modeltekenen, schilderen en beeldhouwen aan SLAC Academie Leuven en zang aan SLAC conservatorium. Nadien gaf ze vele jaren les in het Bierbeeks filiaal van de academie. Met tal van kinderen maakte ze de leukste en kleurrijkste tentoonstellingen in onze expohal. Eindelijk komt ze nu zelf naar buiten met haar eigen werken. Haar schilderijen worden gekenmerkt door een subtiele combinatie van vorm, textuur en kleur met een sterke verwijzing naar de natuur en muziek.

Tjerrie is een zeer veelzijdig kunstenaar én een muzikant. Deze tentoonstelling komt op een heel speciaal moment in zijn leven: hij wordt 70 jaar en is 50 jaar bezig met zijn kunst. Daarom presenteert hij een aantal houtsculpturen die de tijd overleefd hebben en in de loop der jaren door de natuurelementen werden bijgewerkt, toegetakeld en gepatineerd. Ze komen uit verscheidene momenten van zijn beeldhouwersbestaan… het zijn ‘tekens van de tijd’ -70/50- een schoon moment in zijn leven.

Wat deze twee kunstenaars bindt is hun liefde voor kunst, natuur en muziek. Daarom is deze tentoonstelling een heerlijke lofzang aan de natuur.