CC De Borre

GUY LAMBRECHTS, IAN MC GANN EN JOACHIM LOUIS

Whispering trees & colourful beasts


SEIZOEN 2024-2025 expo

Triotentoonstelling met Guy Lambrechts (landschapsfotografie),  Ian Mc Gann (schilderkunst) en Joachim Louis (houtsculpturen)

Guy Lambrechts is een fotograaf van vele facetten. Zijn passie voor reizen en fotografie heeft hem een schat aan beelden van onze adembenemende planeet gebracht. Hij heeft een bijzondere voorkeur voor het vastleggen van eenzame bomen - jong en oud - die de tand des tijds, het weer, vuur en menselijke ingrepen hebben doorstaan.

Ian Mc Gann staat bekend om zijn benadering van action-painting, waarbij het proces van schilderen net zo essentieel is als het uiteindelijke kunstwerk. Zijn grandioze creaties, veelal van (wilde) dieren, zijn zowel visueel als emotioneel doordringend. Recentelijk heeft Ian zijn palet uitgebreid met nieuwe kunstwerken, die zijn voortreffelijke talent in het uitdrukken van dynamiek en gevoel via kleur en vorm verder benadrukken.

Joachim Louis heeft altijd een diepe bewondering gehad voor bomen. In zijn beeldhouwkunst biedt hij bomen een tweede leven en transformeert hij ze tot bakens van stilte, eenzaamheid en natuurlijke kracht. Hij haalt inspiratie uit de organische vormen van boomstammen, alsof de bomen zelf verlangen hun verhaal te vertellen.

Deze stimulerende tentoonstelling prikkelt al uw zintuigen en voedt de ziel.